Mihai Tanasescu

TECHNICAL LEAD / CONSULTANT ~ SR. NETWORK / SYSTEMS ENGINEER

*Swiss C Work Permit Holder, Valid until 2016*

Despre mine

Leader tehnic si consultant cu o experienta de peste 10 ani in dezvoltarea si transformarea retelelor si infrastructurii IT cu rolul de a augmenta productivitatea, eficienta si nivelul de satisfactie al clientilor.Informatician cu un background extensiv in domeniu si cu abilitati tehnice variate in ceea ce priveste sfera administrarii de retea, sisteme, securitate, datacenter, cloud.

Capabil sa inteleaga nevoile clientilor, actionarilor, managementului, echipei, sa evalueze si sa transforme cerintele enuntate de catre partenerii de discutie in solutii optimale si eficiente, fapt dovedit ulterior si de catre ROI (return on investment).

Structurat, cu spirit de initiativa, un bun profesionist capabil sa duca la bun sfarsit orice task si sa isi foloseasca aptitudinile in planificarea si urmarirea proiectelor de la inceput si pana la concluzionarea acestora din urma cu succes.

Capabil de a conduce echipe, independent de componenta si de varietatea tehnica prezenta. Inspira un grad inalt de performanta prin implicarea directa si prin asigurarea respectarii termenelor limita impuse.

BACKGROUND TEHNIC

SISTEME DE OPERARE

Linux, Unix, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Windows 2012R2

LIMBAJE DE PROGRAMARE

Bash/PHP/Perl/Python Scripting Basic level: C/C++, Java

SOFTWARE

Active Directory, Apache, Squid, Nginx, NFS server, NTP, Tomcat, Samba, FTP (Pure-FTPd, ProFTPD, VSFTPD), Quagga, ExaBGP, BIRD, SNMP (net-snmp), Mysql, PostgreSQL, Oracle, NIS, Email servers (Postfix, Qmail, Sendmail, Exim), Iptables, ipfw, ALTQ, HTB, Bind, Cacti, Nagios, Zabbix, Asterisk, Tacacs, Bacula, Rancid, Chora, Clamav, Spamassassin, Spamd, Webhomer, Bazaar, SVN, Puppet, Git, VMWARE, Xen, KVM/Qemu, VirtualBox, Linux HA, HAProxy, igmpproxy

Hardware

Cisco, Juniper, F5 Big IP, ZTE ZXA10-C300M DSLAMs, Vyatta, Huawei

PLATFORME DE MANAGEMENT SI DE MONITORIZARE

Nagios/Icinga, Zabbix, Cacti, Telemetry based systems, ELK/Graphite/Grafana

FIREWALL-uri

Shorewall, iptables, ipfw, fwbuilder, Phion Netfence, Cisco PIX, Cisco ASA, Nokia Checkpoint, Juniper SRX

VPN

OpenVPN, IPSEC, IPIP, GRE, DMVPN (GRE + IPSEC), FlexVPN, MPLS VPNs (EoMPLS, VPLS, L3VPN, EVPN)

RETELISTICA/DATA CENTRE

Cisco UCS, Cisco Nexus, EMC Storage (VNX/ISILON), Netflow analysis (Arbor Peakflow), BGP, TR-069, IPTV, Solaris zones, Linux jails, NAS (NexentaStor, FreeNAS), Sun Clusters, Openstack (Mirantis, TripleO), VMWare vCloud

TELEFONIE

ACME SBC, Cirpack Softswitch

CERTIFICARI

CCIE R&S #43060, JNCIP-ER, RHCE, Solaris, VMWARE VCP, OSCP (Offensive Security), ITILv3, VCE (Verimatix)

PROFESSIONAL EXPERIENCE

JUNIPER NETWORKS

(2016 – prezent)

Companie de renume international in domeniul IT in domenii precum: retelistica, securitate, cloud si automatizare.

CONSULTANT PROFESSIONAL SERVICES

Membru al echipei "Professional Services" responsabil cu dezvoltarea solutiilor personalizate (Cloud, Automatizari, Datacentre, Routing) pentru clientii nostri. Rolul implica si oferirea de support on-site cat si realizarea de "Proof of Concepts".

Angajat pentru a gestiona, a dezvolta si a extinde infrastructura de comunicatii a Finecom, responsabil cu faza de design a proiectelor B2B, cu administrarea solutiilor de tip TV si VoIP, cat si parte activa in sesiunile de coaching ale colegilor din departamentul de operatiuni (2nd level).

FINECOM TELECOMMUNICATIONS AG

(2012 – 2016)

Provider de telecomunicatii regional. Printre serviciile oferite se numara: conectivitate in retea pe suport CATV si fibra, servii de tip IPTV, B2B, Telefonie/Voip.

INGINER SENIOR RETEA & SISTEM:

Angajat pentru a gestiona, a dezvolta si a extinde infrastructura de comunicatii a Finecom, responsabil cu faza de design a proiectelor B2B, cu administrarea solutiilor de tip TV si VoIP, cat si parte activa in sesiunile de coaching ale colegilor din departamentul de operatiuni (2nd level).

Sarcini principale : Design si implementare a noului proiect IPTV (datacenter, retelistica, securitate, load balancing, virtualizare – Cisco UCS / VMWare), proiecfte B2B (VPNs, configuratii MPLS VPN – CE, PE), inginer de sistem (instalare Linux, configurare servicii, Windows), Security (Juniper Netscreen, Cisco ASA), DTV / IPTV (operarea platformei actuale de IPTV, rol de leadership al procesului de implementare al noii solutii)), VoIP (SBC, Softswitch), FTTH (Ericsson BLM 1500, Huawei MA 5600), diagnosticare probleme DOCSIS (Cisco UBR 10k CMTS), personalizarea variilor solutii dezvoltate in-house (de asemenea automatizari), training pentru echipa de operatiuni, suplinitor al pozitie de team leader atunci cand situatia o impunea.

Rolul in sine a constituit o provocare deosebita intrucat a avut nevoie atat de aptitudini de leadership, cat si de abilitati tehnice variate. Impreuna cu team leader-ul echipei din care faceam partea am reusit sa implementam intreaga solutie de IPTV de la zero, sa coordonam ceilalti membri ai echipei implicati, sa urmarim evolutia task-urilor si sa gestionam interactiunea cu furnizorii in asa fel incat sa nu fie depasite termenele limita.

Elemente cheie:

INTERNATIONAL CREDENTIALING ASSOCIATES

(2014 – 2014)

Firma internationala care recruiteaza personal la nivel global pentru realizarea testelor de specializare din domeniul IT (ex: Cisco).

Elemente cheie:

Redactarea intrebarilor si scenariilor de laborator pentru examenul Cisco CCNP SP.

SWISSCOM GROUP: WINGO / ACCELERIS / AIRBITES

(2007-2012)

Furnizorul principal de telecomunicatii pe piata elvetiana; Printre serviciile oferite se gasesc: internet, telefonie fixa/mobila, televiziune, IT pentru B2B si retelistica.

INGINER SENIOR RETEA / WINGO, FRIBOURG, SWITZERLAND (2011-2012)

Angajat pentru a extinde si personaliza infrastructura de internet, voce, IPTV a firmei de start-up detinuta de Swisscom.

Administrare de sistem, diagnosticare probleme VoIP, dezvoltare platforma IPTV, maximizarea functionalitatii componentelor implicate si imbunatatirea nivelului de securitate. Printre serviciile de Linux aflate sub administrare s-au numarat: DNS(Bind), DHCP (standalone, failover), Firewall-uri(Shorewall, FWBuilder), VPN-uri (OpenVPN), Cacti, Smokeping, Nagios si Puppet.
Rol de mentor in cadrul echipei cat si de evaluator al performantelor fiecaruia, reusind la scurt timp de la angajare sa devin team leader al micului nostru grup de 3 informaticieni.

Elemente cheie:

Technical Consultant & Team Leader, Acceleris / Airbites (2007 – 2010)

Primul angajat al sediului din Romania al firmei, insarcinat cu recrutarea celorlalti colegi si cu lansarea operatiunilor tehnice pentru filiala locala a Acceleris. Am furnizat servicii de consultanta IT si de suport pentru retea, servere si securitate, in speta avand ca sistem de operare: Linux, Solaris sau Windows. Am migrat si continuat sarcinile incepute anterior in cadrul unei colaborari personale cu Airbites, un proiect de ISP al Swisscom in Europa de Est. Printre sarcini se aflau: design-ul, configurarea, mentenanta datacenterului local si al serviciilor de tip VPN conexe. Am planificat si coordonat totodata proiectele de datacentere regionale ale Airbites mentinand accentul asupra respectarii termenelor limita, a constrangerilor de buget si de resurse. Am recrutat, oferit training si coordonat echipa locala formata din 4 membri. Am oferit sprijin in operatiunile de pre-sales si am sustinut prezentari tehnice pentru a sublinia rolul Acceleris pe piata din Romania si cum pot beneficia si alte companii de experienta noastra.

Elemente cheie:

ERICSSON GLOBAL SUPPORT CENTRE (GSC), BUCURESTI, ROMANIA

(2010 - 2011)

Cel mai mare centru de suport al Ericsson situat in Romania printre ai carui clienti s-au numarat companii precum: Vodafone Olanda, Mobistar Belgia, Base Belgia, Yoigo Spania; numar estimativ de angajati ai firmei: 1000.

TEAM LEADER, BACK OFFICE IP

Functionat pe post de Team Leader, factor de decizie pentru cei 19 membri ai celor 4 echipe aflate in subordine. Acestea la randul lor erau responsabile de provideri de telecomunicatii precum: Vodafone Olanda, Mobistar Belgia, Base Belgia, Yoigo Spania. Rezolvat escaladari ale clientului si imbunatatit timpii de rezolutie. Echipamentele gestionate de grupul nostru erau: Cisco (ASR, 7600, ASA), F5, Bluecoat, Juniper si Redback pe partea de retelistica, Linux si Solaris ca sisteme de operare, SGSN si GGSN pentru date(telefonie mobila). Organizat sedinte interne de urmarire a evolutiei proiectelor, de gestionare a schimbarilor in retelele aflate sub administrare totodata mentinand respectarea stricta a standardelor interne de tip ITIL. Monitorizarea permanenta a KPI-urilor, identificarea factorilor motivationali raportati la cei aflati in subordinea mea, a nevoilor de training si alocarea bugetului disponibil in asa fel incat acestea sa fie satisfacute cat mai eficient posibil.

Elemente cheie:

ROMSYS, Bucharest, Romania

(2006 – 2008)

Furnizor de solutii de securitate si retelistica, SAP, dezvoltator de software pentru banci si institutii guvernamentale.

Technical Solutions Engineer

Planificat si executat de la A la Z etapele unor proiecte complexe axate indeosebi pe partea de design si implementare a solutiilor de retelistica Cisco pentru clienti precum Dacia – Renault Pitesti, Arcelor Mittal (Sidex), and Mechel. Realizat documentatia specifica implementarii proiectului, cat si business requirements alaturi de toti cei implicati: manageri, furnizori, echipe interne Romsys. De asemenea conceput o solutie specifica bazata pe Linux si personalizata nevoilor clientului tinand cont de prioritatile acestiua cat si de cerintele de securitate. Analizat si sugerat schimbari in structura existenta pentru a imbunatatii viteza de transfer, fara a impacta vizibil costurile. Furnizat suport post-implementare si training cu reprezentantii celor cu care am interactionat. Construit relatii atat la nivel profesional, cat si personal cu cei direct implicati in proiect, persoane cu care o buna colaborare reprezenta un factor esential.

Elemente cheie:

EXPERIENTA ADITIONALA

UPC LIBERTY GLOBAL

(2006 – 2006)

INGINER SOLUTII TEHNICE

MEDIA SAT

(2005 – 2006)

ADMINISTRATOR RETEA & SISTEM

DURAS

(2003 – 2005)

ADMINISTRATOR RETEA & SISTEM

Cofondator al acestui start-up; am construit si administrat partea tehnica pana in 2005 cand a fost achizitionat de catre o alta firma.

FACULTATEA DE MATEMATICA SI INFORMATICA, UNIVERSITATEA BUCURESTI

(2003 – 2004)

ADMINISTRATOR DE RETEA & SISTEM (VOLUNTARIAT)

Studii si acreditari

Managementul informatizat al proiectelor
(2007 - 2009)

ASE (Academia de stiinte economie) din Bucuresti

Informatician
(2002 - 2007)

Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica'

Cursuri SOLARIS

Solaris Administration I, Solaris Admin II, Solaris Clustering, Legato Networker Backup

Curs SIX SIGMA

Ericsson ∙ Project Management Course, Project Management Institute

Cursuri Oracle

Database Administration I & II, Oracle RAC - Real Application Clusters'

Certificari

Limbi straine

Mihai Tanasescu

LEADER TEHNIC / CONSULTANT ~ SR. NETWORK / SYSTEMS ENGINEER

Despre mine

Leader tehnic si consultant cu o experienta de peste 10 ani in dezvoltarea si transformarea retelelor si infrastructurii IT cu rolul de a augmenta productivitatea, eficienta si nivelul de satisfactie al clientilor.Informatician cu un background extensiv in domeniu si cu abilitati tehnice variate in ceea ce priveste sfera administrarii de retea, sisteme, securitate, datacenter, cloud.

Capabil sa inteleaga nevoile clientilor, actionarilor, managementului, echipei, sa evalueze si sa transforme cerintele enuntate de catre partenerii de discutie in solutii optimale si eficiente, fapt dovedit ulterior si de catre ROI (return on investment).

Structurat, cu spirit de initiativa, un bun profesionist capabil sa duca la bun sfarsit orice task si sa isi foloseasca aptitudinile in planificarea si urmarirea proiectelor de la inceput si pana la concluzionarea acestora din urma cu succes.

Capabil de a conduce echipe, independent de componenta si de varietatea tehnica prezenta. Inspira un grad inalt de performanta prin implicarea directa si prin asigurarea respectarii termenelor limita impuse.

BACKGROUND TEHNIC

SISTEME DE OPERARE

Linux, Unix, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Windows 2012R2

LIMBAJE DE PROGRAMARE

Bash/PHP/Perl/Python Scripting Basic level: C/C++, Java

SOFTWARE

Active Directory, Apache, Squid, Nginx, NFS server, NTP, Tomcat, Samba, FTP (Pure-FTPd, ProFTPD, VSFTPD), Quagga, ExaBGP, BIRD, SNMP (net-snmp), Mysql, PostgreSQL, Oracle, NIS, Email servers (Postfix, Qmail, Sendmail, Exim), Iptables, ipfw, ALTQ, HTB, Bind, Cacti, Nagios, Zabbix, Asterisk, Tacacs, Bacula, Rancid, Chora, Clamav, Spamassassin, Spamd, Webhomer, Bazaar, SVN, Puppet, Git, VMWARE, Xen, KVM/Qemu, VirtualBox, Linux HA, HAProxy, igmpproxy

Hardware

Cisco, Juniper, F5 Big IP, ZTE ZXA10-C300M DSLAMs, Vyatta, Huawei

PLATFORME DE MANAGEMENT SI DE MONITORIZARE

Nagios/Icinga, Zabbix, Cacti, Telemetry based systems, ELK/Graphite/Grafana

FIREWALL-uri

Shorewall, iptables, ipfw, fwbuilder, Phion Netfence, Cisco PIX, Cisco ASA, Nokia Checkpoint, Juniper SRX

VPN

OpenVPN, IPSEC, IPIP, GRE, DMVPN (GRE + IPSEC), FlexVPN, MPLS VPNs (EoMPLS, VPLS, L3VPN, EVPN)

RETELISTICA/DATA CENTRE

Cisco UCS, Cisco Nexus, EMC Storage (VNX/ISILON), Netflow analysis (Arbor Peakflow), BGP, TR-069, IPTV, Solaris zones, Linux jails, NAS (NexentaStor, FreeNAS), Sun Clusters, Openstack (Mirantis, TripleO), VMWare vCloud

TELEFONIE

ACME SBC, Cirpack Softswitch

CERTIFICARI

CCIE R&S #43060, JNCIP-ER, RHCE, Solaris, VMWARE VCP, OSCP (Offensive Security), ITILv3, VCE (Verimatix)

PROFESSIONAL EXPERIENCE

JUNIPER NETWORKS
(2016 – prezent)

Companie de renume international in domeniul IT in domenii precum: retelistica, securitate, cloud si automatizare.

CONSULTANT PROFESSIONAL SERVICES

Membru al echipei "Professional Services" responsabil cu dezvoltarea solutiilor personalizate (Cloud, Automatizari, Datacentre, Routing) pentru clientii nostri. Rolul implica si oferirea de support on-site cat si realizarea de "Proof of Concepts".

(EN) test2

(EN) test3

(EN) Key Successes:

(EN) test 4 key succ

FINECOM TELECOMMUNICATIONS AG
(2012 – 2016)

Provider de telecomunicatii regional. Printre serviciile oferite se numara: conectivitate in retea pe suport CATV si fibra, servii de tip IPTV, B2B, Telefonie/Voip.

INGINER SENIOR RETEA & SISTEM:

Angajat pentru a gestiona, a dezvolta si a extinde infrastructura de comunicatii a Finecom, responsabil cu faza de design a proiectelor B2B, cu administrarea solutiilor de tip TV si VoIP, cat si parte activa in sesiunile de coaching ale colegilor din departamentul de operatiuni (2nd level).

Sarcini principale : Design si implementare a noului proiect IPTV (datacenter, retelistica, securitate, load balancing, virtualizare – Cisco UCS / VMWare), proiecfte B2B (VPNs, configuratii MPLS VPN – CE, PE), inginer de sistem (instalare Linux, configurare servicii, Windows), Security (Juniper Netscreen, Cisco ASA), DTV / IPTV (operarea platformei actuale de IPTV, rol de leadership al procesului de implementare al noii solutii)), VoIP (SBC, Softswitch), FTTH (Ericsson BLM 1500, Huawei MA 5600), diagnosticare probleme DOCSIS (Cisco UBR 10k CMTS), personalizarea variilor solutii dezvoltate in-house (de asemenea automatizari), training pentru echipa de operatiuni, suplinitor al pozitie de team leader atunci cand situatia o impunea.

Rolul in sine a constituit o provocare deosebita intrucat a avut nevoie atat de aptitudini de leadership, cat si de abilitati tehnice variate. Impreuna cu team leader-ul echipei din care faceam partea am reusit sa implementam intreaga solutie de IPTV de la zero, sa coordonam ceilalti membri ai echipei implicati, sa urmarim evolutia task-urilor si sa gestionam interactiunea cu furnizorii in asa fel incat sa nu fie depasite termenele limita.

Elemente cheie:

 • A condus implementarea unei solutii de IPTV de la zero care a inclus urmatoarele tehnologii: Cisco UCS 5108, Cisco UCS 6200, Nexus 5672UP, VMWare, Cisco CSR1000V, ASAv, EMC Storage ISILON si VNX, Envivio IPTV Encoders, Verimatrix, Broadpeak content caching (BkS100, BkS300) pentru trafic Live si OTT, probe Agama pentru monitorizare, Virtual Load Balancer F5 , Cisco EdgeQAMs, Cisco DCM, Verimatrix.

INTERNATIONAL CREDENTIALING ASSOCIATES
(2014 – 2014)

Firma internationala care recruiteaza personal la nivel global pentru realizarea testelor de specializare din domeniul IT (ex: Cisco).

Elemente cheie:

Redactarea intrebarilor si scenariilor de laborator pentru examenul Cisco CCNP SP.

SWISSCOM GROUP: WINGO / ACCELERIS / AIRBITES
(2007-2012)

Furnizorul principal de telecomunicatii pe piata elvetiana; Printre serviciile oferite se gasesc: internet, telefonie fixa/mobila, televiziune, IT pentru B2B si retelistica.

INGINER SENIOR RETEA / WINGO, FRIBOURG, SWITZERLAND (2011-2012)

Angajat pentru a extinde si personaliza infrastructura de internet, voce, IPTV a firmei de start-up detinuta de Swisscom.

Administrare de sistem, diagnosticare probleme VoIP, dezvoltare platforma IPTV, maximizarea functionalitatii componentelor implicate si imbunatatirea nivelului de securitate. Printre serviciile de Linux aflate sub administrare s-au numarat: DNS(Bind), DHCP (standalone, failover), Firewall-uri(Shorewall, FWBuilder), VPN-uri (OpenVPN), Cacti, Smokeping, Nagios si Puppet.
Rol de mentor in cadrul echipei cat si de evaluator al performantelor fiecaruia, reusind la scurt timp de la angajare sa devin team leader al micului nostru grup de 3 informaticieni.

Elemente cheie:

 • Am condus proiectul de redimensionare a datacenter-ului cu scopul de a putea incorpora cu succes noua solutie de IPTV; dus toate sarcinile la bun sfarsit in limita constrangerilor de timp si fara intreruperi pentru serviciile oferite tertilor.
 • Proiectarea si implementarea arhitecturii de dual-homing in cadrul Wingo, in speta configurari de BGP, VRRP, NAT444, Legal Intercept.
 • Personalizat si recompilat Linux-ul embedded al CPE-urilor de ADSL/telefonie aducand imbunatatiri semnificative functionalitatii, dar si gradului de satisfactie al clientilor.
 • Diagnosticat si validat partea de FXS in ceea ce priveste CPE-ul, printre probleme numerandu-se: performanta scazuta ca rezultat al jitter-ului, interferente intre perechile de fire din cablu, incompatibilitati intre diversi furnizori si SBC.
 • Configurat si instalat DSLAM-uri ZTE ZXA10-C300M DSLAMs cat si routere Linux, Vyatta.
 • Analiza detaliata de impact si construirea business case-ului pentru integrarea protocolului TR-069 in gestionarea CPE-urilor si STB-urilor Wingo.
 • Dezvoltat un nou firmware pentru CPE care includea utilitare pentru diagnosticare astfel, reducand considerabil costurile de tip operational in cadrul departamentului de suport.

Technical Consultant & Team Leader, Acceleris / Airbites (2007 – 2010)

Primul angajat al sediului din Romania al firmei, insarcinat cu recrutarea celorlalti colegi si cu lansarea operatiunilor tehnice pentru filiala locala a Acceleris. Am furnizat servicii de consultanta...

Elemente cheie:

 • Construit un Datacenter de la 0 (servere, storage, backup) bazat pe echipamente cu Solaris OS, fara a avea in prealabil experienta pe respectivul sistem de operare.
 • Orchestrat operatiunea de migrare fara intreruperi a unuia dintre datacentere fara a produce un impact vizibil pentru terti, operatiune care a fost chiar necesara de doua ori in existenta companiei.
 • Persoana cheie in proiectarea arhitecturii de retea internationala/metropolitana/nivel de acces pentru Airbites pornind de la un setup de tip greenfield. Am coordonat de asemenea echipa tehnica locala, negocierile cu furnizorii, cat si implementarea sistemului de lawful intercept.
 • Proiectat si implementat o solutie scalabila si flexibila de limitare a traficului cu diferentiere intre Internet si bucla locala/metropolitan folosind HTB, VRF-uri si route leaking.
 • Completed both low and high-level configuration of Cisco equipment (Cisco 2950, 2960, Cisco 3845, Cisco 3750 / Cisco 3560, Cisco 7200, Cisco 7600): BGP, OSPF, QOS, MPLS, EoMPLS, MPLS VPNs, PVSTP, MST.
 • Designed and configured Inter-Office DMVPN project, linking multiple locations across Europe with local Datacenter in Bucharest, Romania.
 • Instalat si administrat servere Sun X86 and SPARC cu Solaris OS, ZFS, zone si filtre IPF (Sun T1000, T2000, X4100, X4150, X2100, T5120).
 • Configurat si intretinut sisteme de stocare si de backup, printre acestea numerandu-se: Tape Library SL-500, switch-uri SAN Switches, Storage arrays (Storage Tek 6140/6130), NAS (5320 appliance) si Sun StorEdge Enterprise Backup.
 • Virtualizat infrastructura fizica folosind Xen, VirtualBo si VMWare, in functie de cerintele clientului.
 • Instalat, administrat si gestionat: servere Windows 2003/2008 AD, Web (Apache, Apache Tomcat), Proxy (Squid, web filtering), DNS (Bind), Firewall-uri (PFSense, Phion Netfence), FTP (Pure-FTPD, ProFTPD) si E-Mail(Postfix).

ERICSSON GLOBAL SUPPORT CENTRE (GSC), BUCURESTI, ROMANIA
(2010 - 2011)

Cel mai mare centru de suport al Ericsson situat in Romania printre ai carui clienti s-au numarat companii precum: Vodafone Olanda, Mobistar Belgia, Base Belgia, Yoigo Spania; numar estimativ de angajati ai firmei: 1000.

TEAM LEADER, BACK OFFICE IP

Functionat pe post de Team Leader, factor de decizie pentru cei 19 membri ai celor 4 echipe aflate in subordine. Acestea la randul lor erau responsabile de provideri de telecomunicatii precum: Vodafon...

Elemente cheie:

 • Condus operatiuni de analizare a sursei incidentelor, cat si analize de peformanta, trend-uri ale retelelor partenerilor nostri. Scopul final a fost acela de a optimiza timpul necesar restaurarii serviciilor impactate si de a imbunatati calitatea, fiabilitatea si siguranta serviciului oferit.
 • Sustinut sedinte de training cu ceilalti colegi si mediat conflicte interdepartamentale cu scopul de a maximiza productivitatea.
 • Identificat nevoile de training extern ale membrilor echipei si prioritizat in asa fel incat sa fie respectate si constrangerile de buget.

ROMSYS, Bucharest, Romania
(2006 – 2008)

Furnizor de solutii de securitate si retelistica, SAP, dezvoltator de software pentru banci si institutii guvernamentale.

Technical Solutions Engineer

Planificat si executat de la A la Z etapele unor proiecte complexe axate indeosebi pe partea de design si implementare a solutiilor de retelistica Cisco pentru clienti precum Dacia – Renault Pitest...

Elemente cheie:

 • Solutie personalizata de backup (bazata pe circuite legacy ISDN) pentru Sistemul National de Ambulanta; scripting in bash/expect pentru optimizarea proceselor manuale/upgrade-urilor/schimbarilor in retea si comutarii pe legatura de backup..
 • Implementarea QOS in intreaga retea a fabricii Mitta Steel conform constrangerii de timp: 2 zile.
 • Suport 1st level pentru Cisco Call Manager, solutia de VoIP prezenta in cadrul Dacia-Renault..
 • Mod de a gandi orientat catre client cat si capacitate de a analiza si a sinteza elementele necesare unei bune derulari a proiectelor.
 • Abilitate de a relationa cu usurinta cu toti membrii echipei, atat interni cat si ai clientului, devenind pe parcursul timpului unicul punct de contact pentru proiectele cu grad sporit de dificultate.

EXPERIENTA ADITIONALA

UPC LIBERTY GLOBAL
(2006 – 2006)

INGINER SOLUTII TEHNICE

MEDIA SAT
(2005 – 2006)

ADMINISTRATOR RETEA & SISTEM

DURAS
(2003 – 2005)

Cofondator al acestui start-up; am construit si administrat partea tehnica pana in 2005 cand a fost achizitionat de catre o alta firma.

ADMINISTRATOR RETEA & SISTEM

FACULTATEA DE MATEMATICA SI INFORMATICA, UNIVERSITATEA BUCURESTI
(2003 – 2004)

ADMINISTRATOR DE RETEA & SISTEM (VOLUNTARIAT)

Studii si acreditari

Managementul informatizat al proiectelor
(2007 - 2009)

ASE (Academia de stiinte economie) din Bucuresti

Informatician
(2002 - 2007)

Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica'

Cursuri SOLARIS

Solaris Administration I, Solaris Admin II, Solaris Clustering, Legato Networker Backup

Curs SIX SIGMA

Ericsson ∙ Project Management Course, Project Management Institute

Cursuri Oracle

Database Administration I & II, Oracle RAC - Real Application Clusters'

Certificari

 • Redhat Openstack
 • Cisco Certified Internetworking Expert
 • VMWARE VCP 6.5
 • Juniper JNCIP-ER
 • Redhat Certified Engineer (RHCE)
 • Offensive Security (OSCP)
 • VCE (Verimatrix Certified Engineer)
 • Sun Certified System Administrator, Solaris 11
 • IELTS English Language Accreditation
 • ITIL v3 Foundation

Limbi straine

 • Romanian (Native)
 • English (Fluent)
 • French (Medium)
 • German (Medium)
 • Italian (Basic)

Blog

Come visit my blog to see a few of the things I work on.

Intra pe blogul meu pentru a vedea o parte din tehnologiile cu care lucrez.

Venez visiter mon blog pour voir quelques-unes des choses sur lesquelles je travaille.

Besuchen Sie meinen Blog, um ein paar der Dinge, an denen ich arbeite, zu sehen.

GO TO BLOG GO TO BLOG

Contact me

Numele meu este

Vreau să iti transmit

Transmite